2019-04-17 08:03:32• hírek • Bede Emőke

A tanügyminiszter is megszólalt a nagykárolyi eset kapcsán

Nagykárolyban, a Vasile Lucaciu Általános Iskolában egy sokakat felháborító eset történt az elmúlt hét során: egy diáklánynak osztályfőnöke utasítására le kellett vágnia nem sokkal korábban megfestett haját. A történetet azóta felkapta az országos sajtó is, mi több, Ecaterina Andronescu oktatásügyi miniszter is kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban.

Amint korábban beszámoltunk róla, az érintett diáklányt az eset előtti napokban többször is felszólították, hogy a haja színét változtassa vissza az eredetire, de a felszólítás mit sem ért. Az osztályfőnök ezt követően az egész osztály szeme láttára arra kötelezte a lányt, hogy levágja festett fürtjeit. Röviddel azután, hogy az ügy bekerült a helyi médiába, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vizsgálatot kezdeményezett, s mint közölték, Calin Durla kiemelt figyelemmel fogja kísérni az ügyet, s azt is, hogy a felelősöket milyen szankciókkal fogják sújtani.


A Realitatea TV egyik adásában Ecaterina Andronescu is megszólalt. A szaktárca vezetője szerint nem volt helyénvaló az osztályfőnök viselkedése: ahelyett, hogy ollóval oldja meg a problémát, be kellett volna hívatnia a szülőket és meg kellett volna beszélnie velük a dolgot. Andronescu ugyanakkor arra is rávilágított, hogy fel fogja venni a kapcsolatot a főtanfelügyelővel, hogy további részleteket tudjon meg az ügyről és a potenciális szankciókról. Hozzátette: a jelenlegi oktatási törvények kellő keretet nyújtanak ahhoz, hogy ha szükséges, a pedagógust megbüntessék sokakat felháborító tette miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: